Besök hos Magnus Johansson Bageri & Konditori AB

EC2M har fått möjligheten att besöka en av våra nöjda kunder, Magnus Johansson Bageri & Konditori AB. Magnus Johansson är en av Sveriges främsta konditorer med en gedigen meritlista. Magnus har ansvarat för Nobeldesserten i mer än ett decennium, varit en del av det svenska kocklandslag som vann OS-guld, tagit en fjärdeplats i Konditor-VM, och skapat desserten för Kungens 60-årsfest. Nyligen vann Magnus dessutom två guldmedaljer i Glass-SM.

Tillsammans med sin fru Linda Johansson, startades Magnus Johansson Bageri & Konditori AB för mer än 12 år sedan i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Verksamheten består av tillverkning och försäljning av bageri- och konditoriprodukter, cateringverksamhet, samt konsultation och utbildning inom dessa områden.

Vi blev välkomnade med en otrolig saffransbulle (väl värd en omväg om du frågar oss!) och kaffe, följt av en rundtur i de fina lokalerna. Under besöket fick vi tillfälle att prata med Magnus om vårt samarbete och hans erfarenhet av att arbeta med EC2M. Han beskrev EC2M som en pålitlig partner som bidragit med mycket kunskap och nytta, vilket har gjort att han kan känna sig trygg med att energikostnaderna är optimerade på bästa möjliga sätt och att inga möjligheter till kostnadsreduktioner går förlorade.

  • Kan du dela med dig lite om er verksamhet; Vad är det ni gör och hur länge har ni varit verksamma? Vad var det som fick dig att starta bolaget?
    Vi har varit verksamma i Hammarby Sjöstad sedan 2011, och anledningen till att vi startade var här var en slump. Vi körde fel när vi var ute letade efter en liten lokal, men då visade det sig att fastighetsägaren hade ritat in ett bageri i lokalen och sökte bagare - så vi kom lägligt!

  • Kan du berätta mer om er tillverkning? Vad är det ni producerar?
    Vi är ett hantverksbageri där råvaran står i fokus, mycket handkraft men med elintensiva maskiner som komplement. Vi producerar allt inom bageri, gelato, godis och konditori och i säsong. 

  • Har ni märkt av några förändringar på grund av de senaste årens utveckling av elpriserna? I sådana fall, kan du beskriva hur det har påverkat er verksamhet?
    Senaste årens höga elpriser har såklart påverkat oss och alla bagerier väldigt negativt, i en redan lågmarginalbransch, så det har varit på målsnöret att det överhuvudtaget gått runt. 

  • Hur kom du i kontakt med EC2M?
    Vi fick kontakt efter min medverkan i SVT morgonsoffa då vi diskuterade elpriser.

  • Vad är din upplevelse av samarbetet med EC2M?
    Fantastiskt bemötande och kunniga! Att driva just dessa frågor tar massor av tid och kraft att driva själv, så en fantastik hjälp för oss.

Vi på EC2M tackar för möjligheten att besöka er!

I samarbete med Magnus Johansson Bageri & Konditori AB